woensdag 23 november 2016

de eerste stap


In mijn vorige blog vertelde ik over wat mijn doel was voor het komende jaar.


Nu is natuurlijk de simpelste stap om meer geld binnen te krijgen het vinden van een nieuwe baan, en geloof me dat is ook precies wat ik heel graag wil, na ruim een jaar (zwangerschapsverlof meegerekend) thuis zitten komen de muren aardig op me af.
Het is alleen nog even wachten tot mijn oudste zoon volledig naar school gaat want opvang voor 2 kinderen is op dit moment totaal niet te betalen (de eerste maand opvang moet worden voorgeschoten voor ik het terug krijg van de belasting).


Mijn streven is dus om 9 januari (na het einde van de kerstvakantie) te kunnen beginnen bij een nieuwe baan, parttime zodat ik mijn eigen kinderen nog wel zie opgroeien.


Verder probeer ik op alle mogelijke manieren geld te besparen/verdienen.
Dus toen de zorgverzekeringen de premies voor 2017 bekend maakte ging ik meteen kijken wat de goedkoopste en wat de vergoeding via Euroclix was.
ik wacht nog even af om over te sluiten (vorig jaar ging de overstappremie kort voor nieuwjaar verder omhoog en kun je dus meer clix op overhouden).

Zowiezo is euroclix een makkelijke manier om geld te verdienen en dit zal ik aankomend jaar ook zeker gaan doen.
Afgelopen jaar heb ik door de scheiding vroegtijdig mijn clix laten uitkeren en dat ben ik nu niet meer van plan, dit tegoed blijft dus staan tot +/- half november 2017 (om te gebruiken voor de cadeaus voor december zodat ik dat niet van het spaargeld af hoef te halen), benieuwd of dit gaat lukken.

Wat zijn volgens jullie nog manieren om geld te besparen/ verdienen?

Groetjes, Stèphanie 

4 opmerkingen:

 1. Je kunt ook zeker proberen om geld te verdienen met je blog.

  En om in januari aan de slag te kunnen met een betaalde baan, zou je nu alvast kunnen inschrijven bij uitzenbureau's misschien?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat dat op dit moment nog een beetje te vroeg is haha maar wie weet over een x aantal maanden/jaren.

  Ik ben al geruime tijd bij verschillende uitzendbureaus ingeschreven maar omdat ik pas vanaf januari iets wil kunnen ze helaas nu weinig voor me doen, de meeste zoeken juist mensen voor de vakantieperiode als iedereen vrij heeft (en dat is juist de periode dat ik niet beschikbaar ben) maar dank je voor het meedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Stèphanie, Welkom in blogland!!
  Ik denk dat het in jouw situatie wel heel fijn is dat je bij je ouders kan wonen.
  Soms zit ik er ook wel eens aan te denken. Niet bij ze in huis maar wel in de buurt te gaan wonen. Is zoveel praktischer met kleine kinderen en ook heel gezellig natuurlijk. We wonen nu 2 uur rijden bij elkaar vandaan. Ze zouden met alle liefde af en toe een uurtje willen oppassen, maar de afstand he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is zo heerlijk om bij ze te wonen en heel egoïstisch ook zo praktisch, voorheen had ik alle zorg alleen en nu kan ik het delen, ik heb het echt veel makkelijker gekregen en daar ven ik ze ook zeker dankbaar voor.
   Voorheen woonde we 30 minuten uit elkaar en dat is vergeleken met 2 uur niks maar toch ga je niet even op bezoek (als ik ging dan meteen voor een hele dag of een weekend.
   Jammer dat de afstand zo groot is, ik kan het iedereen aanraden dicht bij zijn of haar ouders te wonen zolang de relatie goed is.

   Verwijderen